Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

Handige tips en uitleg voor de aanschaf van een schaduwdoek.

Als u van plan bent om een schaduwdoek of zonnedoek te kopen zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee dient te houden. Om de juiste tarp aan te schaffen is het handig om onderstaande punten duidelijk te hebben.

Welke vorm schaduwdoek kies ik?

Een schaduwdoek, ook wel zonnedoek of tarpdoek genoemd, is verkijgbaar in vele varianten. Als u een schaduwdoek wilt gaan plaatsen is het belangrijk om eerst te bepalen welke vorm en afmeting het meest geschikt is voor uw situatie. Gaat u de tarp gebruiken tijdens het kamperen? Wilt u juist een zonnedoek boven de speelplek van de kinderen in de achtertuin? Of moet het schaduwdoek ook waterdicht zijn omdat u het boven de buiten eetset wilt plaatsen?

Om schaduw te verkrijgen hebben wij doeken in drie verschillende vormen:

Een van de voordelen van een vierkante of rechthoekige tarp is dat deze vorm zonnedoek, altijd de meeste schaduw en bescherming geeft.

Een driehoekig schaduwdoek biedt vanzelfsprekend minder schaduw. Toch zijn er tal van situaties waarin u toch liever voor een driehoekige tarp als alternatief voor een parasol kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een hoek of een nis waar alleen een driehoekig dekzeil of een schaduwdoek van 90° past. Daarnaast geeft een driehoekige zonnedoek juist een wat speelsere en trendy look in uw tuin.

Als uw voorkeur uitgaat naar een schaduwdoek met drie zijden, maar u wilt tegelijkertijd ook optimaal beschermd zitten, zoals bij een rechthoek, dan is een goede optie om 2 of 3 driehoekige schaduwdoeken over elkaar te spannen.

Al onze zonwerende doeken zijn verkrijgbaar in varierende afmetingen en kleuren. Ze zijn voorzien van curves, hiermee wordt voorkomen dat het doek gaat plooien als u het gaat opspannen. 

Als u een keuze heeft gemaakt welke vorm het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie, is het belangrijk om te kijken naar de juiste afmeting van het schaduwdoek.

Montage opties schaduwdoeken

Welke afmeting schaduwdoek heb ik nodig?

Onze beschermende anti-zon doeken zijn in de hoeken allemaal voorzien van RVS (316) ogen. De afmeting van het schaduwdoek wordt gemeten van buitenkant oog tot buitenkant oog.

Om de juiste afmetingen te bepalen dient u rekening te houden met de span- en bevestigingsmaterialen die u nodig heeft om het doek op te hangen. U neemt per zijde een marge van 30-40 cm voor de bevestigingsmaterialen.

► Voorbeeld juiste afmeting en plaatsing vierkante schaduwdoek:

U wilt graag een vierkant schaduwdoek 360x360 cm plaatsen. U plaatst dan de palen (in de grond) of de bevestigingspunten (gevel of bestaande situatie) op 400x400 cm. Zo weet u zeker dat het tarpdoek past en dat u voldoende ruimte heeft voor de span en bevestiging materialen.

Voorbeeld juiste afmeting en plaatsing driekante schaduwdoek:

U wilt graag een driehoekig schaduwdoek van 360x360x360 cm plaatsen. U plaatst dan de palen (in de grond) of de bevestigingspunten (gevel of bestaande situatie) op 400x400x400 cm.

Handige tip voor de juiste plaatsing van uw tarpdoek.

Vindt u het lastig om te bepalen hoe groot het doek moet zijn en waar de bevestigingsmaterialen moeten komen? Neem dan een paar spijkers of schroeven en plaats deze op de punten waarvan u denk dat de bevestiging ongeveer zou moeten komen. Span dan een koord van punt tot punt. U heeft dan een goed beeld hoe het doek komt te hangen en u kunt de afmetingen makkelijker opmeten.

Welke kleur zonnedoek kies ik?

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of de kleurkeuze van het schaduwdoek van invloed is op de werking van het doek. Kleur is en blijft altijd persoonlijk. De bescherming tegen schaduw is dan ook gelijk bij elke kleur en niet bij de ene kleur beter dan bij de andere.

Ieder jaar zien wij schommelingen in de meest verkochte kleuren. Het ene jaar gaat wit heel hard en het andere jaar koopt men juist veel zandkleurige zonnedoeken. Antraciet is een kleur die ieder jaar veel wordt verkocht. Kijk bijvoorbeeld goed naar bijvoorbeeld het schilderwerk van uw huis of de overkapping en schuur, de stenen van de woning of juist de bestrating in uw tuin en bepaal op basis daarvan welke kleur schaduwdoek het beste past in uw situatie. Alle doeken zijn getest op bescherming tegen Uv-straling, dit is bij alle kleuren vanzelfsprekend gelijk.

Waterdicht of waterdoorlatend zonnedoek kopen?

Waterdoorlatende schaduwdoeken worden veruit het meest verkocht. Het voordeel van deze doeken is de open structuur. Het doek is gemaakt van HDPE 285gr/m2. Hierdoor houdt u een ruimtelijk gevoel, blijft de luchtigheid behouden en bent u toch beschermd tegen warmte en Uv-straling. Daarnaast is het doek wind doorlatend en eenvoudig te reinigen.

Kenmerken schaduwdoek Kenmerken schaduwdoek waterafstotend

Waterdichte schaduwdoeken zijn een uitstekende oplossing bij lichte regenval. Let op, bij wind en veel regen biedt een waterdicht schaduwdoek geen optimale beschutting. Door de wind zal regen onder het doek doorwaaien, u dient hier rekening mee te houden.

U kunt een waterdicht schaduwdoek niet vergelijken met een overkapping of tent. Zorg er bij gebruik van een waterdicht doek altijd voor dat het doek onder voldoende afschot hangt (30°), anders vormt zich een waterzak en daar is het doek niet tegen bestand. In tegenstelling tot de waterdoorlatende schaduwdoeken zijn deze doeken ook winddicht. Het is dus erg belangrijk dat het doek ten alle tijden op spanning staat zodat de wind geen kans krijgt om het doek op te laten waaien. De doeken zijn erg sterk en kunnen dus op voldoende spanning worden gebracht.

Bevestigingsmaterialen voor een zonnedoek.

Onze zonnedoeken worden geleverd excl. bevestigingsmaterialen. Omdat iedere situatie weer anders is kunnen wij geen standaard bevestigingsset aanbieden bij onze producten. De montage van schaduwdoeken verschilt namelijk sterk per locatie.

Uiteraard bieden wij alle benodigde bevestigingsmaterialen voor schaduwdoeken aan in onze webshop. Deze materialen zijn met zorg geselecteerd en voldoen aan hoge eisen. Wij leveren alleen RVS (316) bevestigingsmaterialen om de kwaliteit en de beste montage te waarborgen. Mocht u twijfelen over het soort paalankers, palen en andere montage-materialen, dan raden wij u aan onze blog met 'Handige tips en uitleg over montage van een schaduwdoek' te lezen. Uiteraard mag u ons altijd bellen of mailen voor advies, één van onze specialisten helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.  

Wat is de levertijd van mijn schaduwdoek?

Wanneer kunt u gaan genieten van een schaduwrijke plek in uw eigen tuin? Wij leveren 95% uit eigen voorraad. Dit houdt in dat wij bestellingen die op werkdagen vóór 15:00 uur besteld (en betaald) zijn, nog dezelfde dag verzenden. U heeft uw bestelling in de meeste gevallen de volgende werkdag in huis. In het hoogseizoen kan het soms door drukte voorkomen dat uw bestelling een dag later wordt verstuurd.

Opmerkingen

Geen opmerkingen