Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending vanaf 100,-
 • Fabrieksgarantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
 • Levering op gewenste dag
 • Professionele service

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is de beste manier om op warme zomerdagen toch enige beschutting te hebben in uw tuin, op uw terras of op uw balkon. Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om voor een waterdichte variant te gaan, zodat u ook nog droog zit onder uw doek!

Schaduwdoeken worden ook wel zonnedoeken, tuindoeken of balkondoeken genoemd. Bekijk op deze pagina ons complete aanbod aan schaduwdoeken in de verschillende vormen: driehoek, rechthoek en vierkant. U kunt bij ons terecht voor het complete pakket voor uw schaduwdoek, dus inclusief bevestigingsmaterialen en zelfs montage door ons is op aanvraag mogelijk.

Waarom een schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn producten die buiten gebruikt worden, al is buiten daarbij wel een relatief begrip: ook op balkons worden ze veel gebruikt. Hoe dan ook houdt het de zon goed tegen, zodat u even beschutting kan zoeken. En niet alleen uzelf, maar natuurlijk ook voor huisdieren is het ideaal. Plus, wat te denken van laptop- en tv-schermen? Dankzij een schaduwdoek kunt u gewoon op uw schermen kijken naar uw favoriete sport, film, serie of tv-programma.

Voor in de tuin

In uw tuin kan een schaduwdoek op meerdere plekken van nut zijn. Plaats het zonnedoek bijvoorbeeld achterin uw tuin om een eigen beschut hoekje te creëren, of bevestig het doek direct aan uw woning, zodat u er ook voor zorgt dat de zon niet uw huis in schijnt. Schaduwdoeken zijn ideaal om een zithoek te creëren, waar u loungestoelen of banken neer kunt zetten, of bijvoorbeeld een gezellige picknicktafel. Ook biedt het u de kans om in de schaduw te barbecueën.

Omdat Nederlandse zomers helaas nooit helemaal droog verlopen kan een schaduwdoek u ook nog een extra voordeel bieden: bescherming tegen regen. Let daarbij wel op dat niet elk type zonnedoek waterdicht is.

Voor op uw (dak)terras

Heeft u een terras of een dakterras? Ook dan is schaduw op zonnige dagen zeer welkom! Met name op een dakterras is de kans groot dat u gedurende de dag de zon van alle kanten op uw terras gericht krijgt. Dan is een schaduwdoek op een verstelbare Nesling bevestigingspaal perfect. Met een schaduwdoek kunt u uw doek verstellen zodat het u nog betere beschutting biedt tegen de zon.

Voor op of aan uw balkon

Als u een balkon heeft weet u als geen andere hoe warm het daar kan worden als de zon er de hele dag in volle kracht op schijnt. Een schaduwdoek is dan ook geen overbodige luxe. Helemaal omdat het ook de wind tegenhoudt en het gemakkelijk te bevestigen en weg te halen is. U kunt het doek dus in de koudere maanden naar binnen halen. Een balkondoek bevestigt u meestal aan de balkonrand, maar kan ook op dezelfde manier voor schaduw zorgen als in uw tuin of op uw terras: dus een schaduwdoek gespannen tussen palen of andere bevestigingspunten.

Verschillende vormen schaduwdoeken

Zonnedoeken komen er niet alleen voor verschillende toepassingen, maar ook in verschillende vormen. Bij Buitenplezier-Online kunt u terecht voor driehoekige, rechthoekige en vierkante zonnedoeken. Net welk schaduwdoek u mooier vindt en wat het best past bij uw tuin, balkon of terras. Als u meerdere doeken wilt gebruiken zijn ze ook perfect te combineren. Voor kleinere oppervlakten of ruimtes zijn driehoeken bijvoorbeeld erg geschikt. Maar het kan best zijn dat in het verlengde daarvan een rechthoekige of vierkante doek wordt geplaatst om voor schaduw te zorgen op een groter aangrenzend oppervlak.

Driehoek

Een vorm schaduwdoek die je vaak terugziet is de driehoek. Deze vorm biedt diverse voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te bevestigen en nemen ze minder ruimte in. Daarnaast heeft deze vorm schaduwdoek als voordeel dat het gemakkelijk gebruikt kan worden in verschillende weersomstandigheden. Met een waterdichte driehoekige zonnedoek kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk water afvoeren door het doek schuin af te laten lopen. Ook vangt het minder wind, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken als het hard waait.

En het oog wil natuurlijk ook wat, u wilt uw tuin zo mooi mogelijk inrichten. Met een driehoekige zonnedoek gaat dit ongetwijfeld lukken. Door de strakke vorm creëert u een mooi effect van bovenaf, maar ook onder uw schaduwdoek. De strakke lijnen van de driehoek zorgen voor een mooie, haast kunstige schaduw. Mede hierom is de driehoek de meest gekozen vorm voor schaduwdoeken.

Rechthoek

Ook een mooie optie voor uw tuin of terras is de rechthoek. Deze vorm biedt u wat meer schaduw en is daarom geschikter voor de wat grotere oppervlakten. Het bevestigen van de rechthoekige schaduwdoeken is gelukkig net zo eenvoudig als bij de driehoek. U kunt ze bevestigen aan palen, pergola’s of met ringen aan bijvoorbeeld uw huis, schutting of dak.

Dankzij de vorm is het een ideale tuindoek voor boven een buitentafel of picknicktafel. Met een schaduwdoek kunt u makkelijk in de schaduw zitten, zonder te hoeven schuiven met stoelen of tafels.

Vierkant

Met de vierkante schaduwdoeken kunt u vaak nog nét wat meer ruimte in de schaduw zetten dan met een rechthoek. Door de vorm zijn ze daarnaast ook perfect aan andere schaduwdoeken te koppelen, zodat u met meerdere schaduwdoeken naast elkaar kunt werken. De vierkante doeken zijn er in verschillende maten. U vindt ze bij ons in 3,6 meter x 3,6 meter, 4 meter x 4 meter en 5 meter x 5 meter.

Schaduwdoeken in diverse kleuren

Onze schaduwdoeken zijn beschikbaar in talloze kleuren, zodat u genoeg heeft om uit te kiezen! Net als met uw tuinmeubels, planten, overkappingen, schuurtjes en andere tuinaccessoires is het ook bij een schaduwdoek immers belangrijk dat het mooi is en goed past bij de rest van de tuin, uw balkon of uw (dak)terras. Wanneer u meerdere doeken bestelt kunt u natuurlijk ook verschillende kleuren bestellen voor een vrolijke, kleurrijke combinatie. Bijvoorbeeld op een groot (dak)terras kan dit erg mooi uit de verf komen!

U kunt per schaduwdoek zien in welke kleur(en) ze beschikbaar zijn. In ons assortiment vindt u de volgende kleuren/kleurstellingen: zand, zwart, lime, terracotta, gebroken wit, antraciet, grijs, crème, navi blauw, ijsblauw en sneeuwwit. Weet u al voor welke kleur u gaat?

De afmetingen van uw schaduwdoek

Hoe groot uw schaduwdoek moet zijn is van een aantal factoren afhankelijk. Zo moet er ruimte voor zijn en dient er ook rekening gehouden te worden met de bevestigingsmaterialen. We adviseren hierbij altijd een marge te houden van tussen de 20 en 40 centimeter per zijde. Houdt daarnaast rekening met afschot. Met name bij de waterdichte variant is het verstandig om ze met 30° afschot op te hangen zodat het water goed wegloopt en niet blijft liggen.

Bij Buitenplezier-Online vindt u schaduwdoeken in de volgende standaard afmetingen per vorm:

Driehoek

 • 3,6 meter x 3,6 meter x 3,6 meter
 • 4 meter x 4 meter x 4 meter
 • 4 meter x 4 meter x 5,7 meter (90 graden)
 • 5 meter x 5 meter x 5 meter
 • 5 meter x 5 meter x 7,1 meter (90 graden)

 

Rechthoek

 • 3 meter x 4 meter
 • 3 meter x 5 meter

 

Vierkant

 • 3,6 meter x 3,6 meter
 • 4 meter x 4 meter
 • 5 meter x 5 meter

 

Op maat laten maken

Zijn de standaardafmetingen niet geschikt voor uw tuin, terras of balkon? Dan heeft u bij ons ook de mogelijkheid om een schaduwdoek op maat te laten maken. Hierbij blijven we wel binnen de bestaande vormen schaduwdoeken, dus een driehoek, een vierkant of een rechthoek. Voor een zonnedoek op maat kunt u ons mailen met de gewenste afmetingen, vorm en kleur. U krijgt dan geheel vrijblijvend een tekening en prijsopgave van ons. In deze mail kunt u ook alvast aangeven hoe en waaraan u de doeken wilt bevestigen, zodat we alvast kunnen kijken naar de passende bevestigingsmaterialen.

We kunnen schaduwdoeken voor u maken met een maximale afmeting van maar liefst 6 meter bij 6 meter.

De voordelen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek biedt u talloze voordelen, waarvan we de belangrijkste hieronder voor u op een rijtje hebben gezet:

 • Schaduw daar waar u dit het meest nodig hebt
 • Gemakkelijk te monteren
 • Eenvoudig op te hangen en weer op te ruimen
 • Betaalbaar
 • Beschikbaar in vele verschillende afmetingen
 • Verschillende vormen beschikbaar
 • Mogelijkheid om het op maat te laten maken
 • Waterbestendig en schimmelwerend
 • Bescherming tegen UV-straling (per product aangegeven, doorgaans 90-95%)
 • Houdt wind tegen
 • Lichtgewicht materiaal
 • Gemakkelijk op uw laptop of tv kijken dankzij schaduw van boven
 • Fraaie en stijlvolle toevoeging aan uw tuin, (dak)terras of balkon
 • Zeer geschikt voor over terras of zandbak tegen bescherming van uw kinderen

 

Montage

Voor het monteren van uw schaduwdoek is het zaak eerst te bepalen waar hij komt te hangen. Dit is zowel voor de afmetingen belangrijk als voor de bevestigingspunten. Moet het doek bijvoorbeeld vastgemaakt worden aan een gebouw of gevel, of heeft u palen nodig om de schaduwdoek tussen te hangen? Op basis daarvan kun u bepalen welke bevestigingsmaterialen u nodig heeft. Houd, ongeacht de bevestigingswijze, rekening met een extra marge voor de spanningsmaterialen van tussen de 20cm en 40cm. Heeft u een waterdicht doek? Houdt dan rekening met minimaal 30° afschot. Hierdoor loopt het schaduwdoek enigszins schuin af, zodat het regenwater wegloopt.

Wil u het er nou niet op wagen om zelf de doeken te monteren? Dan kunt u ons montageteam inschakelen. Mail ons dan dat u uw zonnedoek inclusief montage wilt. Wij zullen dan een prijsopgave voor u maken op basis van uw wensen. Geef daarom in de mail aan hoeveel schaduwdoeken u wilt laten plaatsen, welke bevestigingspunten er zijn, wat de afmetingen/afstanden zijn en uiteraard waar u woont. Daarnaast is het voor onze monteurs ook belangrijk dat u foto’s meestuurt van de plek waar u het schaduwdoek op wilt hangen.

Bevestigingsmaterialen

Omdat u het bevestigingsmateriaal voor een schaduwdoek waarschijnlijk niet zelf al in huis heeft kunt u dat ook gewoon bij ons bestellen. Al onze bevestigingsmaterialen zijn van het merk Nesling en zijn gemaakt van hoogwaardig RVS 316 Aisi. In onze keuzehulp voor bevestigingsmaterialen ziet u precies wat u nodig heeft om uw schaduwdoek te bevestigen. Op onze website vindt u de volgende materialen:

 • Nesling Schaduwdoek paal
 • Nesling paalanker
 • Nesling RVS bevestigingsplaat met oog
 • Nesling RVS rails met oog
 • Nesling RVS ketting 200cm
 • Nesling RVS karabijnhaak
 • Nesling RVS spanmoer M8
 • Nesling RVS schroeven
 • Nesling RVS bout met oog
 • Nesling RVS keilhuls M8
 • Nesling RVS spanmoer M10

 

Waterdicht

U heeft bij ons de keuze uit waterdichte en waterdoorlatende varianten. Met een waterdicht doek kunt u dus ook droog zitten op momenten dat het regent. Wel is hierbij aan te raden om het schaduwdoek schuin af te laten lopen zodat het water niet bovenop het doek blijft liggen. Hiervoor wordt een afschot van minimaal 30° aangeraden. Als u voor een waterdoorlatend zonnedoek gaat houdt dit overigens niet in dat het helemaal geen water tegenhoudt. Bij een lichte regenbui zit u ook onder deze schaduwdoeken droog. En het is natuurlijk altijd nog droger dan wanneer u er helemaal niets heeft hangen.

Schaduwdoek tegen wind

Een bijkomend voordeel van een zonnedoek is dat het ook wind tegenhoudt, het zorgt dus op meerdere manieren voor een prettige zitplaats. Hollandse zomers zij nou eenmaal niet te voorspellen en een regen- of onweersbui, gecombineerd met wind is geen uitzondering. Met een goed schaduwdoek bent u dus ook daar tegen beschermd. Houd er wel rekening mee dat de wind eronder kan komen en dat u het doek bij harde wind of storm losmaakt.

Schaduwdoek tegen uv-straling

En nu we toch alle weersomstandigheden bespreken waar een schaduwdoek tegen beschermt is het ook tijd voor de belangrijkste eigenschap: de doeken houden zon en dus uv-straling tegen. Onze doeken bieden tot wel 95% bescherming tegen schadelijke uv-stralen. Positioneer u dus lekker onder het zonnedoek op momenten dat de zon op zijn sterkst is, geniet van het lekkere weer, maar bescherm uw huid.

Harmonica variant

Bent u op zoek naar een schaduwdoek dat u in kunt vouwen? Ook die vindt u bij Buitenplezier-Online! Onze harmonicadoeken zijn gemakkelijk te monteren en soepel in te klappen, zodat u gedurende dag kunt switchen van schaduw naar zon en ook gemakkelijk en snel droog kunt zitten als regen roet in het eten gooit. Ook de harmonicadoeken zijn op maat voor u te maken.

Nesling

U kunt bij ons terecht voor topkwaliteit Nesling schaduwdoeken uit de Coolfit- en de Dreamsail-collectie. Nesling is een Nederlands merk, gespecialiseerd in schaduwdoeken. Al sinds 2005 verkopen zij stijlvolle en vooral ook functionele schaduwdoeken in verschillende vormen en maten. Hieronder lees je meer over hun Coolfit en Dreamsail schaduwdoeken.

Nesling Coolfit

De Nesling Coolfit is een veelzijdig en stijlvol schaduwdoek. Dit type wordt veel gebruikt in de horeca en voor scholen en kinderdagverblijven. Het is een luchtig doek en is water- en winddoorlatend. U kunt deze doeken gerust het gehele lente- en zomerseizoen laten hangen. In de herfst en de winter kunt u het doek eenvoudig weer losmaken en opbergen. Ze zijn ook makkelijk te reinigen met wat lauw water, groene zeep en een borstel.

Nesling Dreamsail

De Nesling Dreamsail houdt niet alleen de zon tegen, maar ook regen en wind. Hierdoor kunt u nog meer en nog langer genieten van uw tuin, (dak)terras of uw balkon. Omdat het doek geen water doorlaat is het wel aan te raden om daar bij het bevestigen al rekening mee te houden. Hang het doek met een afschot van zo’n 30° aan de palen of uw gevel. Zo loopt het water gemakkelijk weg en blijft het niet op uw schaduwdoek liggen.

NC Outdoor

Naast Nesling vindt u bij ons ook NC Outdoor schaduwdoeken. Deze doeken zijn wat goedkoper. Deze doeken bieden tot 85% bescherming tegen schadelijke uv-stralen, maar houden geen water of wind tegen. De NC Outdoor schaduwdoeken zijn erg gemakkelijk te installeren met een optionele bevestigingsset.

Video’s van onze producten

Om het u makkelijker te maken om de doeken te monteren of om een betere impressie te krijgen van de schaduwdoeken kunt u onze video’s bekijken. Onze doeken zijn bijvoorbeeld meermaals te zien geweest bij het tv-programma Rob’s Grote Tuinverbouwing.

Schaduwdoeken bestellen

Zodra u uw keuze heeft gemaakt voor een geschikt schaduwdoek kunt u het eenvoudig bij ons bestellen. Veel van onze standaarduitvoeringen kunt u al binnen 48 uur in huis hebben! Bovendien profiteert u bij diverse schaduwdoeken van staffelkorting, hoe meer doeken u bestelt, hoe voordeliger ze worden. Bij al onze schaduwdoeken leest u ook gelijk meer over de (eventueel) benodigde bevestigingsmaterialen die u daar direct ook kunt bestellen.

Voor een schaduwdoek op maat kunt u ons bellen of mailen met uw wensen. U krijgt dan van ons een prijsindicatie en een verwachte leverdatum. Zorg wel dat u vooraf goed in kaart heeft wat u nodig heeft, hoe groot het schaduwdoek moet zijn en waar u het aan vast gaat maken.

Waarom een schaduwdoek kopen bij Buitenplezier-online.nl

Onze online schaduwdoekwinkel is aangesloten bij Webwinkel Keur. U bestelt uw schaduwdoek in een veilige betaalomgeving en betrouwbare webwinkel die in de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de grootste online aanbieders op het gebied van schaduwdoeken. Wij leveren alle schaduwdoeken uit eigen voorraad en binnen 24 uur! Tevens bieden wij een compleet pakket hoogwaardige RVS bevestigingsmaterialen voor de montage van een schaduwdoek. Ook hebben wij een schitterende schaduwdoek paal waardoor uw doek in stijl kan worden opgehangen. Buitenplezier-online.nl biedt haar klanten de mogelijkheid om een schaduwdoek te laten installeren op locatie. Wij hebben namelijk een montageteam met ervaren vakmensen die uw schaduwdoek vakkundig plaatsen.

Advies

Weet u niet zo goed welk schaduwdoek u moet kopen, of welke afmetingen het meest geschikt zijn voor uw situatie? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij weten alles over onze producten en kunnen u dus voorzien van advies op maat.

Vragen over onze producten of uw bestelling

En ook als u vragen heeft over onze schaduwdoeken of bijvoorbeeld de status van uw bestelling kunt u bij de klantenservice terecht. Maar u kunt ook een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen hieronder, de kans is groot dat het antwoord daar al bij staat.

 

 

Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek is, zoals de naam al doet vermoeden, een doek dat schaduw biedt. Je kunt het ophangen in je tuin of in je balkon om zo een plekje te creëren waar je niet (vol) in de zon zit. Schaduwdoeken zijn er in diverse vormen en maten, waarbij je ook nog keuze hebt uit waterdichte of waterdoorlatende doeken en verschillende bevestigingsmanieren.

Welke kleur schaduwdoek?

Bij Buitenplezier-Online vindt u schaduwdoeken in vele verschillende kleuren, zodat u altijd wat te kiezen heeft! U vindt bij ons doeken in de volgende kleuren schaduwdoeken: Zand, zwart, lime, terracotta, gebroken wit, antraciet, grijs, crème, navi blauw, ijsblauw en sneeuwwit.

Schaduwdoek waar te koop?

Uw schaduwdoeken koopt u natuurlijk bij Buitenplezier-Online. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment, goede kwaliteit en snelle service! Bovendien kunt u bij ons kiezen uit meerdere maten, kleuren en merken én kunt u bij ons terecht voor alle benodigde bevestigingsmaterialen.

Schaduwdoek waar op letten/schaduwdoek kopen waar op letten?

Bij het kopen van een schaduwdoek zijn er verschillende zaken waar u aan moet denken: de gewenste afmetingen, de gewenste kleur, de gewenste vorm, bevestigingspunten (waar gaat u het scherm aan bevestigen?) en of het doek waterdicht moet zijn.

Welke maat schaduwdoek heb ik nodig / welke maat schaduwdoek?

De beste maat schaduwdoek is van meerdere factoren afhankelijk. U moet bijvoorbeeld rekening houden met de beschikbare ruimte en de afstand tussen (mogelijke) bevestigingspunten, maar ook met de overige ruimte die nodig is voor het bevestigingsmateriaal, de vorm van het doek, de hoogte waarop het komt te hangen en nog veel meer. Daarnaast is het met name bij waterdichte doeken belangrijk dat ze schuin aflopen en er dus een groter doek nodig is dan wanneer u het recht spant. Neem voor tips daarom gerust contact met ons op, dan berekenen we de beste afmetingen voor uw situatie.

Welk schaduwdoek is voor mij geschikt?

Welke optie het meest geschikt is voor u en uw situatie kunnen wij natuurlijk niet zomaar bepalen. Dat is van meerdere factoren afhankelijk, lees u daarom goed in en vraag waar nodig advies aan onze experts! Wij helpen u graag met het uitzoeken van het beste schaduwdoek bij u in de tuin!