Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

Koop jouw schaduw- of zonnedoek online!

Heeft u een zonnedoek gekocht en kunt u niet wachten om te gaan genieten van uw plekje in de schaduw? Met behulp van deze blog kan dat niet meer misgaan! U vindt hier ons advies wat betreft materialen, bevestigingsmethodes en andere handige montage-tips!

Waaraan monteer ik mijn schaduwdoek?

Bij de montage van een schaduwdoek is het belangrijk om eerst te bepalen waar en hoe u het doek ophangen. Is er een bestaande gevel, paal of een ander vast punt waarop u een bevestiging kunt maken of moet u palen plaatsen voor de installatie van het doek?

Mocht u inderdaad op zoek zijn naar de juiste palen om de tarpdoek aan te bevestigen, dan vindt u in onze webshop de Nesling schaduwdoek paal aan. Een prachtige stalen gepoedercoate schaduwdoekpaal in de kleur antraciet. Deze paal is voorzien van een verstelbaar oog dat u kunt verschuiven over een meter zodat u kunt spelen met de hoogte. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een houten paal, denk daarbij aan eiken, hardhout of wellicht is een van onze Douglas pergola's iets voor u!

Waarmee monteer ik mijn schaduwdoek?

► Bevestiging aan een stenen gevel.  Als u één of meerdere bevestigingspunten plaatst op een stenen gevel adviseren wij u te kiezen voor de RVS Keilhuls met oog.
► Bevestiging aan een houten of kunststoffen gevel. Bij bevestiging op b.v. een houten of kunststof gevel kiest u voor een RVS plaat met oog. Hierbij is het belangrijk dat de gevelbekleding goed vast zit en u de plaat met oog plaatst op een punt waar een balk achter de gevelbekleding zit. Bij wind en slecht weer komt er namelijk veel kracht op het doek, dit is geen probleem zolang de bevestiging maar volgens voorschrift is gedaan.
► Bevestiging aan een houten paal. Bevestiging op een houten paal kan d.m.v. een RVS plaat met oog of een RVS bout met oog (afhankelijk van de dikte van de paal). Een andere optie is een RVS rails met oog.

Een andere optie is om gebruik te maken van de Nesling RVS rails met oog. Hiermee creëert u niet alleen een bevestigingspunt maar deze tarprails van een meter lang biedt u ook de mogelijkheid om het zonnedoek in hoogte te verstellen. Denk bijvoorbeeld aan laagstaande, of juist hoogstaande zon.

Als u werkt met meerdere palen is het zeker een goed idee om in ieder geval twee palen van een RVS rails te voorzien.

Een goedkopere oplossing is om 2 of 3 RVS platen met oog of RVS bouten met oog per paal te plaatsen. Het idee is hetzelfde, u heeft meerdere hoogte posities per paal. Het is goedkoper in de aanschaf maar u heeft wel weer wat meer werk met het aanpassen van de hoogte.

U kunt uiteraard ook kiezen voor drie of vier vaste punten met de RVS plaat met oog of de RVS bout met oog (de meest goedkope oplossing) maar u bent dan minder flexibel bij een andere stand van de zon.

Het zonnedoek bevestigen, hoe doe ik dat?

U heeft nu de keuze gemaakt voor de bevestigingspunten op uw gevel of paal. Dan gaan we nu het doek per punt vast zetten met onze bevestigingsmaterialen. Zie onderstaand voorbeeld:

 

Schaduwdoek monteren

 

Montage van een vierkant schaduwdoek (4 punten) twee keer op een stenen gevel en twee keer op een paal gemonteerd.

► We beginnen aan de gevel zijde. Heeft u een stenen gevel waar twee bevestigingspunten op moeten komen? Dan heeft u gekozen voor twee keer RVS keilhuls.

► Nu gaan we de positie van de RVS keilhuls of RVS plaat met oog bepalen. Zoals gezegd rekenen wij per zijde 40cm extra voor bevestiging materialen. Voor een doek van 360cm breed plaatsen wij de ogen dus op 400cm van elkaar.

► Bij voorkeur wilt u het doek het liefst zo kort mogelijk op de gevel hebben dus aan de gevel zijde werken we met een directe verbinding tussen de bevestigingspunten op de gevel en het RVS oog aan het doek.

► Deze verbindingen maken we met een RVS spanmoer. Is uw doek niet breder of langer dan 360cm dan kunt u kiezen voor RVS spanmoer M8. Heeft u een groter formaat dan kiest u voor de RVS spanmoer M10.

► Nu hebben we één zijde van het doek klaar. Nu gaan we kijken naar de andere zijde, zoals gezegd wordt deze gemonteerd op twee palen.

U kunt kiezen uit twee opties, een houten schaduwdoek paal of een metalen schaduwdoek paal.

Optie 1: De Nesling schaduwdoek paal

► Bepaal de positie van de palen, de afstand van de gevel naar de palen en de afstand tussen de palen. We doen dit weer op de zelfde manier als op de gevel en nemen minimaal 40cm extra ruimte voor de bevestigingsmaterialen. Voor het doek van 360cm breed komen we dan uit op 400cm van de gevel. Dit mag ook rustig ietsje meer zijn. Is uw terras bijvoorbeeld 450cm diep dan kunt u de palen ook op 450cm zetten. De extra afstand overbruggen we dan met een RVS ketting speciaal voor schaduwdoeken.

► De palen worden geplaatst op een anker in de grond. Het anker wordt 70cm in de grond geplaatst en afgestort in snel beton. Het anker blijft 30cm boven de grond uitsteken en daarover kunt u de schaduwdoek paal plaatsen (denk hierbij aan een droogmolen systeem in de tuin).

U kunt het anker recht in de grond plaatsen (dan staat de paal ook recht) of onder een hoek, denk daarbij aan 10/15 graden schuin. Als u de paal schuin plaatst heeft dit als voordeel dat u een betere verdeling van krachten heeft maar het is zeker niet noodzakelijk. 

► We gaan nu van de RVS ogen aan het doek naar de ogen op de palen toe werken. We beginnen met een RVS karabijnhaak, deze klikt u aan het doek. Vervolgens pakken we een RVS ketting en deze klikt aan de karabijnhaak. Vervolgens nemen we een RVS spanmoer en deze koppelen we met 1 haak aan de ketting en de andere haak komt aan het oog op de Nesling schaduwdoek paal. Nu brengt u d.m.v. de RVS spanmoer spanning op het doek. Nu herhaald u deze volgorde op de andere Nesling schaduwdoek paal. U kunt de RVS ketting inkorten, maak de ketting niet te kort zodat u voldoende lengte heeft om het verstelbare oog op de paal in hoogte te stellen.

Optie 2: Houten schaduwdoek paal

Dit gaat hetzelfde als montage met de Nesling schaduwdoek palen. Er zijn een paar kleine verschillen. De houten palen plaatst u rechtstreeks in de grond, u kunt het gedeelte van de paal dat in grond komt impregneren om houtrot te voorkomen of te vertragen. U kunt op deze palen een RVS rails plaatsen, de RVS plaat met oog of een RVS bout met oog. Zoals gezegd kunt u er voor kiezen 2 of 3 punten op de paal te plaatsen om meer opties voor hoogte instelling te hebben. Dit is niet noodzakelijk u kunt ook kiezen voor één vast punt per paal.

Bij een driehoekig schaduwdoek werkt de montage het zelfde alleen heeft u niet 4 maar 3 bevestigingspunten, dat spreek voor zich.

Wij monteren uw zonnedoek voor u!

Wilt u niet zelf monteren? Geen probleem! Wij bieden al jaren montage service. Hierdoor hebben wij vakbekwame installateurs met ervaring in dienst zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Prijzen voor montage worden bepaald op basis van locatie, hoeveelheid doeken en de gewenste manier van monteren. Om u een gerichte prijsopgave te bieden vragen wij u deze informatie van u. Heeft u nog vragen of twijfels neem dan gerust contact met ons op, één van onze specialisten adviseert u graag. 

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen